Lamine Diş Uygulaması

Dişlerin kesilmeden sadece ön yüzlerinin 0,3-0,7mm arası inceltilerek yapılan ve sağlam diş dokusunun en az kaybedildiği yöntemdir. Bu inceltilen alana porselen diş laminalarının yapıştırılma işlemidir.

Porselen lamine, lamina, yaprak porselen diş olarak da bilinir. Çok özel bir laboratuvar ve işçilik işlemi gerektirir.

Lamina dişler hangi durumlarda kullanılır?

Diş boylarının kısalmış olduğu ve minelerin aşındığı durumlar, porselen laminalar (yaprak porselen) için iyi bir endikasyondur. Çatlamış, kırılmış mineler yaprak porselenler tarafından kapatılarak ışık geçirgenliğinin de yüksek kalitede olması sebebiyle en doğal diş görüntüsünü verir.

Beyazlatma yapılan dişler zamanla çay, kahve ve sigaradan tekrar renklenir ve diş beyazlatma yapılmasına ihtiyaç duyarlar. Kalıcı beyazlık isteyen hastalar porselen lamina diş tercih edebilir.

Dişlerinin hizası düzgün olmayan, ortodontiyi tercih etmeyen ya da tel tedavisi yapılamayacak süre sıkıntısı olan hastalarda porselen laminalar uygulanabilir. Dişler arasındaki boşlukların kapatılmasında ayrık diş tedavisinde yaprak porselenler sıklıkla kullanılır.

Ayrıca ek olarak dişlerini fazla kestirmekten kaçınan hastalar için uygun bir tercih olabilir.

Lamine Diş Kaplama Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Öncelikle şunu söylemekte fayda var. Tedavi esnasında yapılacak olan törpüleme adımında hastaya lokal anestezi verileceği için herhangi bir acı ya da ağrı durumuyla çok sık karşılaşılmaz. Kaplama yapılacak olan diş sayısı ve işlem yapılacak dişlerin durumuna göre tedavinin süresi değişiklik gösterebilir. Fakat olağanüstü bir durumla karşılaşılmadığı taktirde 3 seansta hastanın dişlerine yapılan kaplama işlemi tamamlanmış olur.

  • İlk adım olarak hastayla konuşulup beklentileri öğrenilir ve bu bir modelleme yapılır. Olası sonuçlar hakkında hastaya bilgi verilir ve gerekli muayene ve kontroller yapılır.
  • İkinci seansta, hastaya lokal anestezi verilip, acı durumunun önüne geçilir. Ardından ağız uyuşuk haldeyken kaplama yapılacak olan dişlere törpüleme işlemi uygulanır.
  • İşlem yapılacak dişlerin, kaplamalar için ölçüsü alınır.
  • Ölçü alındıktan sonra, dişlerin ikinci bir işlem için hazır olması beklenir. Bekleme süresi ortalama olarak 1 hafta kadar sürebilir. Bu süre boyunca dişlerde hassasiyet olması muhtemeldir.
  • Dişler ve kalıplar hazır olduktan sonra bir prova yapılır. Kapmaların rengi ve dişlerle uyumlu olup olmadığına bakılır.
  • Hasta ve doktor görünüşü onayladıktan sonra yaklaşık 2 saat sürecek olan kaplamaların yapıştırılması işlemine geçilir. Yapıştırma tamamlandıktan sonra hasta tedaviyi tamamlamış olur.

Lamine Diş Kaplama Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

  • Lamine kaplama,diş üzerinde ince bir törpüleme yapıldığı için sağlam dişe zarar verilmez.
  • Tedavi süreci kısadır ve uzun ömürlü bir kaplamadır. Kolay kolay aşınmaz ve renk değişimine uğramaz.
  • Lamine diş kaplamaları ayrıca bir bakım gerektirmez. Günlük ağız bakımınızı yapmanız, kaplamalarınızı uzun süre kullanmanız için yeterli olacaktır.
  • Lamine ışığı geçirdiği için dişlerinizde kaplama varmış gibi değil, kendi dişleriniz gibi doğal bir görünüm olur.
  • Çok sert besinler dişlerle kırılmaya çalışıldığı taktirde lamine kaplama zarar görebilir, hatta kırılabilir.
  • Tedavi sürecinde ve tedaviden sonra sıcak-soğuk hassasiyetiniz olabilir.

Çalışma Saatlerimiz

Pazartesi - Cuma 10:00 - 19:00
Cumartesi Kapalı
Pazar Kapalı

Online Randevu