Gülüş tasarımı, estetik diş hekimliği çerçevesinde diş ve diş etlerinde meydana gelen estetik bozulmaların giderilmesini ifade eden tedaviler bütünüdür. Hastanın diş ve çene yapısına uygun şekilde tedaviye karar verilirken amaç tamamen güzel ve sağlıklı dişlere sahip olmaktır. Multidisipliner bir tedavi olarak kabul edilen gülüş tasarımı sayesinde sağlıklı ve özgüvenli dişlere sahip olmak mümkündür.
Hastaların estetik gereksinimleri birbiri ile aynı değildir. Bu nedenle de hastanın gülüş tasarımı çerçevesinde hangi tedaviye ihtiyaç duyacağı ön muayene sonrasında belirlenmektedir. Gülüş tasarımı tedavisine başvurmak isteyen hastaların yüz hatları, cinsiyetleri, yaşları ve beklentileri dikkate alınmaktadır. Bu sayede işlemlerin daha sağlıklı bir şekilde tamamlanması mümkün olur.
Hastaların diş yapısını daha sağlıklı bir seviyeye taşımak adına öncelikle çürük dişler ve diş eti hastalıklarıyla ilgili tedavilere başvurulmaktadır. Daha sonra hastanın ihtiyaçları doğrultusunda ‘Gingivektomi’, Diş Beyazlatma’, ‘İmplant’, ‘Porselen ve Lamine Kaplama’, ‘Zirkonyum Kaplama’, Ortodontik Tedavi’ gibi pek çok uygulama gerçekleştirilmektedir. Planlama doğrultusunda titiz bir şekilde gerçekleşen gülüş tasarımı ile sağlıklı sonuçlara ulaşmak mümkündür.
Gülüş Tasarımı tedavisi ile ilgili başarılı bir süreç için diş hekimi ile görüşmek gerekir. Muayene ve planlama konusunda gerçekleşen başarılı çalışmalar sonrasında tedaviye dair nihai karar verilmektedir. Diş hekiminizle görüşerek tedavi sürecini planlayabilirsiniz.
Dudak seviyesi, dişlerin boyları, diş eti seviyesi, diş rengi, diş dizimi, güldüğümüz zaman dudak ve dişlerin uyumu ve gülme hattı gibi faktörlerin tek tek ve birbirleri ile olan uyumu estetik gülüş analizinin yapılmasında çok büyük önem taşır.
Gülüş tasarımı yapılırken dişlerin oluşturduğu bölgenin estetiği (beyaz estetik) ve diş etlerinin oluşturduğu bölgenin estetiği (pembe estetik) değerlendirilir. Bu amaçla öncelikle fotoğraf üzerinde diş etlerinin hangi seviyede olması gerektiği, hangi dişlerin tasarıma dahil edileceği değerlendirilir. Sonrasında dişlerin diş-diş eti-kemik seviyeleri klinik ve radyo-grafik olarak incelenir. Daha sonra tedavi planı netleştirilir.
Gülerken en az dişlerin görüntüsü kadar diş etlerinin seviyeleri ve simetrik görünmeleri de önemlidir. İşte bu noktada tercihen lazer ile diş etlerine müdahale etmek gerekir. Eğer sadece diş etlerine müdahale yeterli ise diyot lazer ile işlem yapılabilir. Ama daha ileri seviye bir düzenleme gerekli ise sert doku veya kombine lazer cihazı gereklidir. Sert doku lazerleri işlem sonrası konfor için de daha çok tercih edilmektedir.
Hastanın mevcut durumuna göre ve yapılacak tedavilere göre seans sayısı değişebilir. Tedavi bazen iki seansta bazen de 3-4 randevuda tamamlanır.
Mesleğini seven ve yaptığı işe saygısı olan deneyimli doktorlarımızla kliniğimizi daha iyiye götürmeyi hedef aldık.